Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
![Varm äggtoddy med apelsin och vanilj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191691/cf_259/varm_aggtoddy_med_apelsin_och_vanilj.jpg)
Äggtoddy är en typisk juldrink, här serverar vi den varm. Vi lagar en äggtoddy med mjölk som är krämig, söt och värmande. Välj själv om du vill göra toddyn med eller utan rom.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Varm äggtoddy med apelsin och vanilj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191691/cf_259/varm_aggtoddy_med_apelsin_och_vanilj.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 dl mjölk
4 äggulor
3/4 dl rörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk finrivet apelsinskal
ev 3/4 dl mörk rom
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1019 KJ / 244 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein8 g
Kommentarer
Gör alltid denna på påskafton som vi dricker efter påskbadet i sjön, väldigt gott 🐣
Catherina
2024-03-30Supergott, med lite konjak och limoncello👍
Pernilla
2022-12-11Kalasgott! Vill inte sluta dricka. 😊
Raine
2021-01-01