Varm apelsindryck med svartpeppar och honung
![Varm apelsindryck med svartpeppar och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189160/cf_259/varm_apelsindryck_med_svartpeppar_och_honung.jpg)
Under vintern är det härligt att frossa i nypressad apelsinjuice. Längtar du efter något mer värmande så prova att försiktigt värma apelsinjuicen. Kryddad med lite svartpeppar och honung toppad med citronmeliss värmer apelsindrycken gott en ruggig dag.
![Varm apelsindryck med svartpeppar och honung](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189160/cf_259/varm_apelsindryck_med_svartpeppar_och_honung.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 apelsiner
1 tsk hel svartpeppar
1 msk honung
4 kvistar citronmeliss
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi300 KJ / 72 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g
Kommentarer
VIVEKA: Du menar ekol. effekten försvinner då? Fast ska ju ej koka.
Sandra
2018-11-21Bättre att göra marmelad eftersom det är ekologiska apelsiner. Då kan man använda skalet också.
Viveka
2018-11-19Att döda juicen med värme är inte bra. Enzymer tål max 45 grader. Använd vanlig juice i stället. Den är redan pastöriserad. Alltså upphettad.
Viveka
2018-11-19