Varm bönsallad
Värmande och fräsch bönsallad, perfekt som förrätt eller tillbehör! Brysselkålen kokar du och sedan fräser tillsammans med körsbärstomater och vita bönor. Tillsätt kryddor efter smak, servera och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
4 portioner
225 g färsk eller fryst brysselkål
1 msk olivolja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 dl hemkoka eller köpta stora vita bönor
flingsalt
peppar
färsk timjan
För alla
Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Den som önskar syrligare sallad kan droppa lite citronjuice eller vinäger över. Balsamvinäger är gott på salladen men färgar tyvärr de vita bönorna. Välj i så fall den ljusa.
Den som önskar syrligare sallad kan droppa lite citronjuice eller vinäger över. Balsamvinäger är gott på salladen men färgar tyvärr de vita bönorna. Välj i så fall den ljusa.
Har du lagat receptet?
Kommentar
En lattlagad och lite annorlunda sallad som är som en hel måltid, jag gör den alltid till julbordet.
Jenny
2005-12-04