Varm choklad på pinne
En lyxigare variant av varmchoklad där du själv bestämmer vad som ska finnas med. Går både att frysa in och användas direkt. Passar även perfekt att ge bort i present med lite cellofanpapper runt, det är alltid uppskattat med hemmagjorda kreationer!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 plopp mjölkchoklad (à 75 g)
4 tsk kakao
ca 2 msk mjölk
1 form för isbitar (gärna stora fack)
matolja (till formen)
4 glasspinnar (fler om facken i formen är små)
Topping
kakao eller godis (gärna ahlgrens bilar)
Till servering
varm mjölk
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Recept och bild i samarbete med Cloetta.
Gör så här
Tips
Slå in klubborna i cellofanpapper och knyt med ett band för att göra en fin present.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi699 KJ / 167 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g
Kommentarer
Är det den ploppen som är fylld med rinnig kola eller den där chokladkakan som fanns för ett tag sen ni menar? För jag gjorde med den rinniga och det är som att den aldrig stelnar 😅
Evelina
2023-12-21Vad betyder 1 1/2 plopp mjölkchoklad?
Kersti
2023-12-09Hej Kersti! Plopp är en typ av chokladgodis fylld med toffee. Du hittar den i godishyllan i alla Ica-butiker. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Lätt gjord och otroligt gott 👍
Stefanie
2022-12-08