Varm clementinglögg med stjärnanis
![Varm clementinglögg med stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82600/cf_259/varm_clementinglogg_med_stjarnanis.jpg)
En kryddig glöggvariant utan alkohol. Pressa clementiner (apelsiner går förstås också bra) och värm med kanel, pomerans, kardemumma och stjärnanis. Härligt efter vinterpromenader och till glöggfest!
![Varm clementinglögg med stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82600/cf_259/varm_clementinglogg_med_stjarnanis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
4 stjärnanis
1 kanelstång
2 pomeransskal
10 kardemummakärnor
1 dl vatten
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per portion (4 portioner är ca 5 dl.).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi518 KJ / 123 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater25.5 g
Protein2.3 g
Kommentar
Lät den stå på lägsta värmen i 30 min, så kryddorna kom fram. Sötade med c:a 2 msk honung istället för socker. Det här blir en ny tradition.
Åsa
2023-12-23