Varm dipp på kronärtskocka
I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar.
Ingredienser
6 portioner
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 300 g)
1 dl plockade basilikablad
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes
1 krm tabasco
1/2 krm svartpeppar
1 dl riven ost , gärna lagrad
crostini till servering
För alla
Kontrollera innehållet i crostinin. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat exkl crostini.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.2 g
Protein5 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!!! Alla vi bara Älskar det!!!
Andréas
2020-08-06Går det att förbereda den här dippen? Alltså att man gör allt, men när den kallnat stoppar man den i kylen, sen in ugnen igen strax innan servering?
Emilie
2019-12-30Hej Emelie! Nja, du skulle kunna förbereda allt, utom att köra den i ugnen. Förvara i kylen till servering och då gratinera i 15-20 minuter. Kan säkert förvaras i kylen 1-2 timmar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-03