Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
![Varm rabarberkompott med vanilj och hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73024/cf_259/varm_rabarberkompott_med_vanilj_och_hallon.jpg)
Rabarberkompott med smak av vanilj är en klassisk sommardessert, här tillagad på grillen. Kompotten är söt och frisk på samma gång. Koka ihop rabarber med äkta vaniljstång, socker och pressad citron till en god kompott. Vänd ner hallonen och servera rabarberkompotten med vaniljglass.
![Varm rabarberkompott med vanilj och hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73024/cf_259/varm_rabarberkompott_med_vanilj_och_hallon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber
1 vaniljstång
1 citron
1 dl strösocker
100 g hallon
vaniljglass till servering
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfritt glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater40.3 g
Protein4.3 g
Kommentarer