Varm rabarberkompott med vanilj och hallon

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon

Rabarberkompott med smak av vanilj är en klassisk sommardessert, här tillagad på grillen. Kompotten är söt och frisk på samma gång. Koka ihop rabarber med äkta vaniljstång, socker och pressad citron till en god kompott. Vänd ner hallonen och servera rabarberkompotten med vaniljglass.

Varm rabarberkompott med vanilj och hallon

Ingredienser

4 portioner
500 g  rabarber
1   vaniljstång
1   citron
1 dl  strösocker
100 g  hallon
vaniljglass till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfritt glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater40.3 g
Protein4.3 g

Testa liknande recept

Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flamberade rabarber
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskostglass med vaniljsmak
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkompott med frusen vit choklad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga