Varm svartkålssallad med chili och sesam
![Varm svartkålssallad med chili och sesam](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170091/cf_259/varm_svartkalssallad_med_chili_och_sesam.jpg)
En kålsallad med asiatisk smakpalett ger en spännande variation på salladsbordet. Ingefära, sesam, koriander och chili blir ett särdeles gott sällskap till svartkålen. En riktig vintersallad som ska serveras varm.
![Varm svartkålssallad med chili och sesam](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170091/cf_259/varm_svartkalssallad_med_chili_och_sesam.jpg)
Ingredienser
4 portioner
125 g salladslök
1 röd peppar
250 g skuren svartkål
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
1 msk sesamfrön
1 msk riven färsk ingefära
180 g mungbönsgroddar
1 msk soja
1 msk vatten
1 kruka koriander
salt
peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 132 kCal
Fett8 g
Salt3.1 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentar
Lite för tama smaker. Saknar syran. Tillsatte lite MR Cheng skaldjurs dip på tallriken och det blev pricken över i.
Anita
2023-12-15