Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
4   ägg
4 msk  vispgrädde
1   burk ansjovis (à ca 100 g)
1   kruka dill
3 msk  crème fraiche

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt grädden med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med dill- och ansjovissås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med lax och dill
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga