Varma chips med citrondipp
Att värma chips gör dem extra spröda, och när det gäller chips är det ju sprödheten som man vill åt. Särskilt om du ska doppa chipsen i en krämig dipp! Inled festen med varma chips ihop med en citrondipp baserad på gräddfil, honung, citronpeppar och citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4-6 portioner
Dippsås
3 dl gräddfil
1 tsk honung
1 tsk citronpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
2 krm salt
Chips
1 påse chips à 150-200 g (gärna gårdschips eller lantchips med parmesansmak)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av chips och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i chipsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i chipsen.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av chips och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i chipsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i chipsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1556 KJ / 372 kCal
Fett25 g
Salt1.09 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer