Varma chips med citrondipp

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
0
Varma chips med citrondipp

Att värma chips gör dem extra spröda, och när det gäller chips är det ju sprödheten som man vill åt. Särskilt om du ska doppa chipsen i en krämig dipp! Inled festen med varma chips ihop med en citrondipp baserad på gräddfil, honung, citronpeppar och citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Varma chips med citrondipp

Ingredienser

4-6 portioner

Dippsås

3 dl  gräddfil
1 tsk  honung
1 tsk  citronpeppar
1/2 msk  finrivet citronskal
2 krm  salt

Chips

1   påse chips à 150-200 g (gärna gårdschips eller lantchips med parmesansmak)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av chips och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i chipsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i chipsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1556 KJ / 372 kCal
Fett25 g
Salt1.09 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Palsternackschips på kex med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellcrème
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med bönor, citron och chips
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chips med topping
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salta matbananchips
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga