Värmande buljong "bone broth"
![Värmande buljong "bone broth"](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130829/cf_259/varmande_buljong__bone_broth_.jpg)
I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
![Värmande buljong "bone broth"](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_130829/cf_259/varmande_buljong__bone_broth_.jpg)
Ingredienser
ca 3 l
2 gula lökar
2 morötter
250 g rotselleri
1/2 purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl tomatpuré
4 skalade vitlöksklyftor
4 färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2 lagerblad
6 hela vit- eller svartpepparkorn
salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per liter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett2 g
Salt5.6 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer