Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg
Fina att se på och enkla att äta; två viktiga egenskaper hos en bra plockrätt. De här småpotatisarna fyllda med varmrökt lax och rödbetskvarg är dessutom riktigt goda – vilket kanske är den viktigaste egenskapen, trots allt!
Ingredienser
8 bufféportioner
16 små potatisar (gärna Amandine)
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 förp förkokt rödbeta (à 500 g)
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1 tsk wasabipasta
salt
2 tsk sesamfrön
2 salladslökar
200 g varmrökt lax i bit
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi788 KJ / 189 kCal
Fett7 g
Salt0.4 g
Kolhydrater20 g
Protein10 g
Kommentar
Receptet verkar intressant, men det går knappast att tärna varmrökt lax i tärningar innan stekning. Jag skulle nog välja att ljumma den försiktigt i mikron eller vanlig ugn.
Anette
2023-01-08