Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
![Varmrökt lax med krämig fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83813/cf_259/varmrokt_lax_med_kramig_fankalssallad.jpg)
En fräsch och syrlig laxrätt för det kalla julbordet eller buffén. Citronmarinerad fänkål och knapriga sockerärtor blandas med färskost och serveras till len, varmrökt lax.
![Varmrökt lax med krämig fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83813/cf_259/varmrokt_lax_med_kramig_fankalssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 liten fänkål
1 msk pressad citronsaft (1 msk pressad saft motsvarar 1/2 citron)
1 krm salt
10 sockerärtor
1 dl färskost med yoghurtsmak
flingsalt med jod
svartpeppar
300 g varmrökt lax
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost, ev ihopblandad med laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost, ev ihopblandad med laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi795 KJ / 190 kCal
Fett10.7 g
Kolhydrater2.3 g
Protein20.3 g
Kommentar
Denna rätt är jättegod med den krämiga fänkålssalladen. Använde laktosfri philadelfia och matyoghurt, blev hur gott som helst. En perfekt lunch
Susanne
2016-10-03