Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Den perfekta buffélaxen! Köp hem varmrökt lax i bit och piffa med ett knaprigt strössel på rostade mandelspån, persilja, parmesan och citron. Värm gärna fisken före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Varmrökt lax med mandel- och citronströssel

Ingredienser

20 portioner
3 kg  varmrökt laxfilé med skinn

Mandel- och citronströssel

1 1/2 dl  mandelspån
3 dl  hackad bladpersilja
finrivet skal av 3   citroner
3 msk  riven parmesan
2 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ost alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Tips

Förbered
1 dag före festen: Rosta mandeln till strösslet på laxen.
Strax innan servering: Blanda ihop strösslet till laxen. Värm laxen. Garnera med strösslet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta peppisar
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Färskostdipp med oliver och mandel
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
"Crunchig" Camembert
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelgratinerade jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga