Varmrökt lax med picklade senapsfrön
![Varmrökt lax med picklade senapsfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190953/cf_259/varmrokt_lax_med_picklade_senapsfron.jpg)
Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
![Varmrökt lax med picklade senapsfrön](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190953/cf_259/varmrokt_lax_med_picklade_senapsfron.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Rödbetspicklade senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 dl skalad riven rödbeta
2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g babyspenat eller mâchesallad
400 g varmrökt lax
4 mjukkokta ägg
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g
Kommentar
Super gott sallad❤️
Nara
2023-06-21