Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka
En svindlande smarrig rätt där huvudrollen redan är klar. Du rör bara ihop en dressing till gurkan, marinerar lök och rostar potadis och bryssekål i ugnen. Klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
500 g brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 citron
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 msk svensk senap
2 tsk honung
2 msk vatten
3 msk olja
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 gurka
ca 500 g varmrökt lax
65 g mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 713 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gruka?
Carl fredrik
2023-06-09Hihi, senapsgruka som är så gott ;) Tack Carl Fredrik för din uppmärksamhet, nu har vi rättat stavningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-13Gott recept, tog ca 30 min att laga.
Nina
2022-01-12Väldigt goda smakkombinationer, smakerna gifter sig. Vi använde dijonsenap istället för svensk senap och det gör så klart en del skillnad i smaken men funkade riktigt bra med övriga ingredienser. Förvånansvärt gott och enkelt att göra.
Johanna
2022-01-05