Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd
![Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62848/cf_259/varmrokt_lax_och_rariven_blomkal_pa_tunnbrod.jpg)
Snittar av hårt tunnbröd med rökt lax och råriven blomkål, rädisor och pepparrot. Busenkelt tilltugg med svenska smaker – krispigt fräscht med en skvätt citron och dill. Bara att riva och skiva grönsakerna, lägga upp med den varmrökta laxen och toppa med gräddfil. Svensk tapas som plockamat!
![Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62848/cf_259/varmrokt_lax_och_rariven_blomkal_pa_tunnbrod.jpg)
Ingredienser
20 st
200 g blomkål
1 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olivolja
flingsalt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 kruka dill
4 rädisor
300 g varmrökt lax
20 små bitar hårt tunnbröd eller knäckebröd
För alla:
Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett8.2 g
Kolhydrater28.3 g
Protein16.1 g
Kommentarer