Vårsallad med jordgubbar och skinka
![Vårsallad med jordgubbar och skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15633/cf_259/varsallad_med_jordgubbar_och_skinka.jpg)
Detta recept ger dig en fräsch och snabb vårsallad med söta jordgubbar och salt skinka. Blanda ihop din sallad och lägg upp på fat innan du ringlar över den goda, krämiga dressingen med smak av gurkmeja, farin och gräslök. Servera med rostat bröd.
![Vårsallad med jordgubbar och skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15633/cf_259/varsallad_med_jordgubbar_och_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
1 msk ättiksprit
1 tsk salt
4 ägg
1/2 isbergssallad
1/2 gurka
1/2 l jordgubbar (1/2 liter motsvarar ca 250 g)
1 knippa rädisor
100 g rökt skinka
Dressing
2 dl lätt crème fraiche
1/2 msk vinäger
1/2 msk brun farin
2 krm salt
1 - 2 tsk gurkmeja
2 msk hackad gräslök
För alla
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett15 g
Kommentarer