Västkustsill
Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
2 tsk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
150 g skalade räkor (150 g skalade motsvarar ca 500 g med skal)
50 g röd stenbitsrom
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 344 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein18 g
Kommentarer
Hej! Hur många dagar ungefär håller sig denna sill? Undrar eftersom den innehåller räkor.
Anna-lena
2023-11-28Hej Anna-Lena! Den håller sig 2-3 dagar i kylen. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Den blev lika god som den såg ut 🙂👍🏻
Mattias
2022-12-12Kan bara säga smaka denna på ica sätra Gävle grymt gott och jag som inte käkar sill dessutom hon som höjer jag till skyarna alltid så trevligt och hjälpsam mvh Thomas
Thomas
2022-06-22Hej Thomas! Tack för din kommentar! Vad glada vi blir att höra att du gillar både sillen och vår fina personal ute i butiken! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-23