Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
Saftig vattenmelon, krämig yoghurt och kryddig za’taar – en himmelskt god kombination som passar lika bra till efterrätt som del av en buffé. Eller varför inte som en somrig frukost? Za’taar är en kryddblandning av oregano, timjan, citron och sesamfrön med ursprung i Mellanöstern.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
1 vattenmelon (à ca 1 kg)
1 dl myntablad
4 dl tjock yoghurt (minst 10%)
1 msk Za´atar (se länk under steg 2, alternativt blanda oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron)
olivolja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri, tjock yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi572 KJ / 137 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer