Veckosallad
Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter. Purjolök och paprika ger extra sting till salladsfavoriten. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång, om det nu blir något kvar! Passar till både kött och fisk.
Ingredienser
1 sats
1 msk strösocker
1 dl vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
500 g vitkål
500 g morot
1 liten purjolök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5224 KJ / 1250 kCal
Fett89 g
Salt7.5 g
Kolhydrater87 g
Protein12 g
Kommentarer
Stämmer det att det är 1250 kCal per portion? Dvs ungefär lika mycket som en hel pizza?
Alexandra
2024-10-28Hej Alexandra! Det är beräknat på hela satsen. Om du kollar under fliken "För alla" så brukar det stå info om hur receptet är näringsberäknat. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-29Supergod! Den blir extra smakrik med purjo och paprika! För mig höll den flera veckor!
Karin
2024-07-28Supergod! Ingen risk att den hinner bli gammal! Hade i lite rättika (kylskåpsrens) nästa gång tar jag i lite oregano eller pizzakrydda.
Ulrika
2024-07-15