Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde
Servera en vegansk chokladmousse med rik kakaosmak som efterrätt. Moussen görs med en oväntad ingrediens – avokado. Ett lite nyttigare avslut på middagen som avnjuts i glas tillsammans med färska bär och kakaonibs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 mogna avokador
4 msk kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl kakao
2 msk agavesirap
1/2 krm flingsalt
2 msk kakaonibs
Till servering
färska bär (t ex hallon och blåbär)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag lydde "råd" från andra kommentarer och använde sparsamt med kakao, det blev så gott!
Siv
2022-08-19Som föregående skrev, det är för mkt kakao. 1 msk räcker. ”Räddade” moussen till ätbar genom att servera med en klick kokosgrädde högst upp. Hade inga kakaonibs utan hackade lite jordnötter och strödde över.
Christin
2022-02-18På tok för mycket kakao! Inte ens hälften hade behövts!
Rebecca
2021-10-31