Vegansk fiskgratäng med tofu
![Vegansk fiskgratäng med tofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168137/cf_259/vegansk_fiskgratang_med_tofu.jpg)
Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!
![Vegansk fiskgratäng med tofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168137/cf_259/vegansk_fiskgratang_med_tofu.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk tångcaviar
några kvistar dill
Purjolöksstuvning
1 stor purjolök
2 msk mjölkfritt matfett
4 dl havregrädde
3 msk tångcaviar
1 1/2 msk ljus sojasås
salt och svartpeppar
2 msk vetemjöl
juice från 1/2 citron
1/2 dl färsk hackad dill
Potatismos duchesse
1 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt matfett
3 msk spad från kikärter
2 dl havregrädde
1/2 tsk muskotnöt
salt och vitpeppar
1/2 tsk gurkmeja
Till garnering
dillkvistar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen jättegod! Detta kommer bli ett återkommande rätt hos oss.
Petra
2023-02-21Väldigt god. Över en halv liter havregrädde hjälper till. Svårt misslyckas då 😉
Birgitta
2022-04-19Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den
Helen
2021-09-13