Vegansk fiskgratäng med tofu

Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
11
Vegansk fiskgratäng med tofu

Tofu, tångcaviar och havregrädde är några av hemligheterna till denna vegetariska variant av den svenska klassikern fiskgratäng. Med purjolöksstuvningen får du till den rätta smaken och potatismoset blir som grädden på moset helt enkelt. 100 % fritt från animaliska produkter, mums!

Vegansk fiskgratäng med tofu

Ingredienser

4 portioner
2   paket naturell fast tofu (à 250 g)
2 msk  tångcaviar
några kvistar dill

Purjolöksstuvning

1   stor purjolök
2 msk  mjölkfritt matfett
4 dl  havregrädde
3 msk  tångcaviar
1 1/2 msk  ljus sojasås
salt och svartpeppar
2 msk  vetemjöl
juice från 1/2   citron
1/2 dl  färsk hackad dill

Potatismos duchesse

1 kg  mjölig potatis
75 g  mjölkfritt matfett
3 msk  spad från kikärter
2 dl  havregrädde
1/2 tsk  muskotnöt
salt och vitpeppar
1/2 tsk  gurkmeja

Till garnering

dillkvistar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen jättegod! Detta kommer bli ett återkommande rätt hos oss.

Petra

2023-02-21

Väldigt god. Över en halv liter havregrädde hjälper till. Svårt misslyckas då 😉

Birgitta

2022-04-19

Riktigt god! Klart värt det lilla pysslet att få ihop den

Helen

2021-09-13

Testa liknande recept

Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar
Betyg 4.3 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska fiskpinnar
Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk knäck
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Janssons frestelse i miniformar
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsmajonnäs - utan ägg
Betyg 4.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegetariskt "ostron"
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga