Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor
Vegansk frittata, går det? Javisst, havredryck och kikärtssmet utgör basen som smaksätts med dijonsenap, timjan, salt och peppar. Tillsätt tunt skivad rödbeta, grova bitar svamp och tillaga i ugnen tills den är fast, men fortfarande krämig. Hur gott? Sååå gott!
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl havredryck (gärna DeLuxe)
3 dl kikärtsmjöl
3 msk kapris
1/2 msk dijonsenap
1 tsk timjan
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 medelstor rödbeta
300 g kantareller (eller annan svamp)
rapsolja att steka i
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölkdryck.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1240 KJ / 297 kCal
Fett8 g
Salt2.22 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Kommentarer