Vegansk jordgubbscheesecake
Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.
Ingredienser
12 bitar
Botten
3 1/2 dl skalad mandel (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
15 urkärnade mjuka dadlar
1 msk vatten
Fyllning
2 avokador
500 g färska jordgubbar
1 1/2 dl kokosolja
1/2 dl strösocker
1/2 lime
Till servering
färska jordgubbar
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1282 KJ / 311 kCal
Fett24 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man byta ut dadlarna mot något annat?
Tanya
2023-08-09Det smakade gott men tyvärr stelnade inte moussen så det blev bara en våt gegga och det förtar intrycket. Jag använde René Voltaire neutral coconut oil och följde receptet till 100%. Vilken kokosolja är det tänkt här? Jag förstår nu alla funderingar om den går att frysa för något måste göras för att den ska gå att servera! Önskar korrigering av receptet så det fungerar! Kan man ha lite gelatin i moussen?
Karin
2023-05-28Hej Karin! Tråkigt att det inte blev bra. Vi har förtydligat att det ska vara färska jordgubbar i receptet. Dina jordgubbar kanske var väldigt saftiga, annars vet vi inte vad som gått fel. Det är precis den typen av kokosolja vi menar. Det är kokosoljan som ska få cheesecaken stelna när den står kallt. Frysa skulle vi inte rekommendera, gelatin skulle kunna gå men då blir den inte vegansk längre. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16Kan man byta ut sockret med annat sötningsmedel ?
Linda
2023-02-20Hej Linda! Ja det går bra. Bra att tänka på är att smak och färg kan påverka resultatet beroende på vilket sötningsmedel som används.😊 Hoppas det smakar. Hälsnignar Lisa
Redaktionen
2023-04-13