Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt
En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.
Ingredienser
12 bitar
1 dl kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl strösocker
1/2 - 1 tsk pressad citronsaft
Topping
1 passionsfrukt
3 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk florsocker
Garnering
1/2 dl hackade pistagenötter
1 färsk mango
1 passionsfrukt
ev. färsk mynta eller citronmeliss
För alla
Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Färga gärna grädden med lite karamellfärg för att den inte ska ha samma färg som marängen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi686 KJ / 165 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man använda fryst mango?
Britt-marie
2024-03-27Hej Britt-Marie! Det går superbra att använda fryst mango också. Låt den rinna av en stund i en sil först bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-28Kan man göra botten dagen innan och sedan ha på topping och garnering ett dygn efter? Om så, hur förvaras botten bäst till dess? I kylskåp?
Frida
2024-03-25Hej Frida! Det går bra att göra botten dagen innan. Förvara den helst i en burk med lock så att den inte bli seg av fukten i luften. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-26fastnar oftast på bakplåtspappret, tips?
Andja
2023-05-13Hej Andja! Hmm... när vi provlagade denna så fastnade det inte på pappret. Det är viktigt att välja just bakplåtspapper och inte smörpapper. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04