Vegansk shepherd's pie
Shepherd's pie är en klassisk engelsk köttfärspaj med mos. Här gör vi den vegansk och använder sojafärs som bas. Den smakrika färssåsen toppas av ett krämigt lager veganskt potatismos innan den gratineras.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
6 portioner
Potatismos
1 1/2 kg mjölig potatis
75 g mjölkfritt margarin
2 dl havredryck
salt
svartpeppar
Färs
1 stor gul lök
2 msk finhackad färsk salvia
2 msk olja (+ extra till formen)
1 1/2 tsk torkad rosmarin
500 g sojafärs
1/2 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
För alla
Kontrollera noga innehållet i sojafärsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck eller annan växtbaserad mjölkdryck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort denna många gånger , ett jättebra recept,
Alexandra
2024-07-17Så himla gott!
Martina
2024-02-23Jag var tvungen att skippa salvian, men tyckte att rosmarin stod för sig själv. Jag gillade oxå att ugnsbaka moset (gjorde efter eget recept). Tyvärr så upptäckte jag att jag inte längre kan äta matpaj! Mår illa. Trodde först att det var något fel men min kompis (vegan i 3 år) älskade den. Otroligt mättande, ganska lätt att få ihop om du kokar extra mos till middagen dagen innan och använder det.
Alexandra
2022-07-04