Vegansk Ssäm Bulgogi
En vegansk variant av den av den koreanska klassikern Ssäm bulgogi med Pulled Oats, shiitakesvamp och champinjoner. Ssäm betyder ”vira in”, vilket du gör med Pulled Oats och de goda ingredienserna i ett stort salladsblad. Toppa med koriander, ät och njut!
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
150 g champinjoner
250 g pulled oats (gärna nude)
3 msk sesamolja
4 msk ljus soja
1 msk ljus sirap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad koreansk peppar eller chiliflakes
3 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Till servering
salladsblad eller tortilla
koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i pulled oatsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Recept och bild i samarbete med Gold & Green.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1330 KJ / 318 kCal
Fett15 g
Salt2.73 g
Kolhydrater18 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Dock lite väl små portioner trots att picklad rödkål serverades till för att dryga ut lite (och då är jag själv ingen storätare direkt).
Marie
2023-06-06Serverade med en het mangosås och jordnötter som komplement till koriandern, riktigt fräscht och gott!
Jonna
2022-03-31Så gott. Perfekt på picknick. Serverade med koreansk chilisås.
Stéphanie
2018-06-01