Vegansk taco på äpple och sötpotatis
Varför inte testa detta urgoda veganska recept på svenska äpplen nästa Taco Fredag? En mild sötma som balanseras upp med rökig chipotle. Sötpotatisen ger textur och den karamelliserade sötman kompletterar syrligheten från äpplet och de picklade rödbetorna. Salta knapriga majskorn ger studs och förhöjer äpplets smak, salladslöken och ärtskott adderar fräschör och pepprighet.
Ingredienser
4 portioner
Äppelchutney
1 liten finhackad schalottenlök
2 tsk färsk riven ingefära
2 st äpplen
saften från 1/2 citron
1/2 tsk kummin
salt
1 - 2 tsk chipotlepaste efter smak
Sötpotatis
2 st medelstora sötpotatisar
2 msk oliv -eller kokosolja
havssalt
vitpeppar
Picklade rödbetor
2 dl risvinäger
1 tsk spiskummin
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 finhackad schalottenlök
1 stor rödbeta
Tillbehör
2 äpplen (skuret i smala stavar)
50 g friterade majskorn (crispy corn, finns vid naturgodis)
2 salladslökar
1 avokado
1 förp små mjuka tortillabröd
100 g ärtskott
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.Recept och bild i samarbete med Grythyttan.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.Recept och bild i samarbete med Grythyttan.
Gör så här
Tips
Kan toppas med fetaost för lite extra krämighet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Allt för många starka smaker som tog ut varandra.
Lars olov
2017-11-03Super gott Mvh Max garnefält
Max
2017-10-29