Vegansk tomat- och purjolökspaj
Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
6 bitar
Pajdeg
125 g margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
1 purjolök (à 450 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
150 g riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2225 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Precis som Cecilia skulle jag vilja ha möjlighet att kunna ändra antalet portioner.
Natalie
2023-05-03Hej Natalie! Våra kockar har nu provlagat receptet på nytt och vi har ändrat mängderna så att du får en paj med 6 bitar av receptet. Det går tyvärr inte portionsomvandla detta recept då det kan bli knasigt med mängderna och tiden i ugnen om man ändrar antalet portioner. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-16Jag har bara en pajform som är 23 cm i diameter. Funkar det att bara halvera receptet eller måste jag skala ner det ännu mer både skal och fyllning?
Fia
2022-05-12Hej ica! Skulle ni kunna göra det möjligt att välja hur många pajer man ska laga, så som med andra recept? Antal pajer eller antal portioner. Blir väldigt krångligt att ha koll på att alla ingredienser behöver halveras för 1 paj (vilket är det majoriteten lagar)
Cecilia
2022-04-23