Veganska lussebullar
Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.
Ingredienser
30 portioner
50 g färsk jäst
175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mandeldryck eller havredryck
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)
Till garnering
mjölkfritt margarin
russin
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi781 KJ / 187 kCal
Fett6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer
Så goda❤️ alla tyckte att de va den bästa lussekatter de har ätit. Tagit mindre vetemjöl och gjorde 22 st större bullar sen penslat extra margarin för och efter bakning.
Vivian
2023-12-23Inte mycket smak
Estelle
2023-12-12Toppen recept. Jättesmart med smält margarin på, jag har tidigare haft problem att få färg på bullarna utan ägg.
Devon
2023-12-09