Veganska saffransbullar med vanilj
Vill du fira en vegansk jul? Dessa saffransbullar har en ljuvlig smak av både saffran och vanilj och passar fint på en vegansk julfika.
Ingredienser
30 st
150 g mjölkfritt margarin
2 förp saffran (à 1/2 g)
5 dl havredryck (1,5%)
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Fyllning
200 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
Till pensling
1/2 dl havredryck
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Penslade smält smör och doppade i strösocker, supergott!
Julia
2023-12-10Receptet är fel. 1020 gram är 17 dl.
Jessica
2023-03-27Hej Jessica! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det ska vara 15 dl vetemjöl och det motsvarar ca 900 g. Vi har nu rättat receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-28Jättebra bullar, gjorde halvs sats och blev 10 bullar. Behövde inte använda allt mjöl.
Pontus
2022-12-18