Vegetarisk gryta med svamp

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegetarisk gryta med svamp

Den vegetariska grytan är både god och nyttig. Grytan innehåller bland annat squash, potatis och purjolök som får koka ihop med curry. De stekta kantarellerna tillsätter du precis innan servering. Avnjut grytan en frisk höstdag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Vegetarisk gryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
4 - 5   svartrötter
2   potatisar
1   purjolök
1/2   liten grön squash
1/2   liten gul squash
1   pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
2 msk  olivolja
1 - 2 tsk  curry
1 1/2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1 - 2 msk  tomatpuré
1 l  färska kantareller eller champinjoner (1 l kantareller motsvarar 200 g champinjoner)
olja till stekning
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1121 KJ / 268 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Strimmelbog sweet and sour
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelpanna med lövbiff
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga