Vegetarisk korma
Korma är kanske den mest älskade av indiska rätter och den mildaste mumma av kokos, mandel och yoghurt med aromatisk kardemumma och spiskummin. En rätt som brukar gå hem hos barnen. Vegetarisk korma med blomkål och svamp gör ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
100 g champinjoner
1 tsk hel kardemumma
1 msk hel eller malen spiskummin
100 g smör
1/2 dl russin
1 msk gurkmeja
1/2 msk socker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
4 dl mild yoghurt (3 %)
1 kruka hackad koriander
Gör så här
Näringsberäkning inkl. ris men utan naanbröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3268 KJ / 952 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Efter att ha lagat det här receptet med jämna mellanrum under 10 års tid känner jag att det verkligen förtjänar en kommentar ☺️! Om det inte är betyg nog att det fått finnas med i köket under så lång tid så kan jag även tillägga att det är sjukt gott och alla jag bjudit det på älskat det, även barnen gillar det!
Hanna
2024-02-12Mikia: Bra tips! Tänkte själv varför inte bara ta deras ”grädde” kokosmjölk ist?! 👍
Sandra
2022-08-26Emelie: El veg. grädde, typ havre el soja? Är väl inte så ”inflammatoriskt”. Jessica: 👍 Inte skrivet i sten…
Sandra
2022-04-11