Vegetarisk Wellington
En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 msk hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl svarta linser eller belugalinser
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk japansk soja
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade valnötter
1 rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Rostad vitlökssky
4 skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl rött vin
1 msk konc grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk japansk soja
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g
Kommentarer
När det står 21 st menar ni att det blir 21 bitar? I receptet står det 4 portioner, så jag blir lite förvirrad.
Johanna
2024-08-06Tack Johanna för din fråga. Ja det är lite otydligt i appen men 21 är antalet ingredienser. Du har helt rätt receptet är för 4 portioner. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-07Hej! Kan manfrysa in denna rätt? MvhAnna
Anna
2024-06-27Hej Anna! Just den här rätten passar tyvärr inte så bra att frysa in. Smördegen kommer tappa allt fras och fyllningen kommer blöta upp smördegen vid upptining. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-28Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !
Emma
2024-01-01