Vegetarisk Wellington

Betyg 4.3 av 5.
57 personer har röstat
21
Vegetarisk Wellington

En mustig och smakrik vegetariska variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylls med en fyllning på rödbetor, linser, champinjoner och valnötter. Denna vegetariska wellington serveras med en ljuvlig rödvinssås gjord på rostad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegetarisk Wellington

Ingredienser

4 portioner
500 g  rödbetor
1 msk  hackad färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 dl  svarta linser eller belugalinser
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
250 g  champinjoner
1 msk  japansk soja
1/2 msk  dijonsenap
1 dl  hackade valnötter
1   rulle färsk smördeg à ca 250 g (för vegetarisk välj smörfri deg)
2 msk  rapsolja
salt
svartpeppar

Rostad vitlökssky

4   skalade skivade vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  rött vin
1 msk  konc grönsaksfond
1 dl  vatten
1 tsk  strösocker
2 tsk  japansk soja
1 tsk  majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

När det står 21 st menar ni att det blir 21 bitar? I receptet står det 4 portioner, så jag blir lite förvirrad.

Johanna

2024-08-06

Tack Johanna för din fråga. Ja det är lite otydligt i appen men 21 är antalet ingredienser. Du har helt rätt receptet är för 4 portioner. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-08-07

Hej! Kan manfrysa in denna rätt? MvhAnna

Anna

2024-06-27

Hej Anna! Just den här rätten passar tyvärr inte så bra att frysa in. Smördegen kommer tappa allt fras och fyllningen kommer blöta upp smördegen vid upptining. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-28

Supergott 😃 gjorde detta till nyår, en kanonrätt !

Emma

2024-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2514 KJ / 601 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inbakad brie
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsbolognese på svarta linser
Betyg 4.3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga