Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa
En svensk variant av den populära falafeln! Bred ut ärtguacamolen på tortillabröden och lägg på salladsblad, mangosalsa och ca 3 st grönsaksbullar och rulla ihop till en wrap. Så enkelt och gott!
Ingredienser
4 portioner
Ärtguacamole
100 g frysta gröna ärtor
1 st avokado
saft och rivet skal av 1/2 citron
ca 1/2 - 1 msk olivolja
1 msk fryst koriander
1 - 3 tsk fryst, hackad chili
salt och peppar
Mangosalsa
1/2 paket fryst mango i bitar
1 st tomat
1/4 gurka
1/2 rödlök
1 msk limesaft
1 msk olivolja
1 klyfta pressad vitlök
1/2 msk fryst koriander
1 - 3 tsk fryst, hackad chili
salt
Wrap
450 g frysta grönsaksbullar
4 st tortillabröd (gärna fullkorn)
4 st salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2402 KJ / 574 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
För miljöns skull: byt ut avokadon mot 1 dl kokta vita bönor. Avokado är en oerhört vattenkrävande frukt, som odlas i torra, varma länder där den måste kostbevattnas. Det går åt 560 l vatten för att få fram 1 kg avokado
Bo arne
2018-08-13