Vegobollar med parmesansås och spetskål

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Vegobollar med parmesansås och spetskål

Smarriga vegobollar gör du av formbar vegofärs som kryddas med soltorkad tomatcréme och fond. Till det serveras en smakrik sås som innehåller både lök, vitlök och parmesan. Servera med pasta och ugnsrostad spetskål.

Vegobollar med parmesansås och spetskål

Ingredienser

4 portioner
1   spetskålshuvud (à ca 600 g)
2 msk  smör
salt
peppar

Vegobollar

600 g  formbar vegofärs
2 krm  svartpeppar
2 msk  brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 msk  soltorkad tomatcrème
1 msk  majsolja
4   port spaghetti

Parmesansås

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 1/2 dl  vatten
1 dl  vispgrädde
2 tsk  majsstärkelse
2 dl  riven parmesan
1   kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen och fonden.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Matsvinntips! Har du rå spetskål över? Strimla kålen fint och blanda med majonnäs och soltorkad tomatcrème. Eller har du bakad kål över? Strimla kålen och koka i grädde några minuter till en gräddstuvad kål. Smaksätt gärna med schalottenlökfond.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3819 KJ / 911 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein72 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lasagne med spenat och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga