Vegobouillabaisse med dillmajonnäs
I kvällens bouillabaisse är det grönsakerna som står i fokus! Fänkål, morötter, paprika och röd peppar steks upp i olja och vitlök innan de får sällskap av bland annat saffran och lite vitt matlagningsvin. En mild och rund vitlöksmajonnäs ihop med surdegsbaguette, och du har kvällens middag redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024
Ingredienser
4 portioner
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
900 g potatis
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
1 rödlök
1 morot
1 röd paprika
1 röd peppar (chili)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
peppar
20 g färsk dill (hälften till grytan och hälften till majonnäsen)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 840 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag bytte bönorna mot torsk, jättegott och snabblagat.
Henrik
2024-06-18Så gott och smakrikt! Enkelt att göra 😊
Johanna
2024-02-07Jättegott! Tärnade potatisen innan jag kokade den. Matlagningsvin står inte med i receptet så det tänkte jag inte på att tillsätta. Men det hade nog passat bra, både för smak och mer vätska. Väldigt god och enkel aioli. Bäst den här veckan!
Maria
2024-02-02