Vegobullar på formbar färs

Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
40-50 st
1/2 gul lök
1/2 msk olja
1 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
500 g tinad fryst formbar vegofärs
rapsolja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda och enkla att tillaga ... perfekt recept!
Catarina
2025-03-03Jättegoda! Snabba, smidiga och så goda! Gjorde dem till dottern som är vegetarian och smakade själv på dem och måste säga att de var otroligt goda och bra i konsistensen med. De kommer jag göra fler gånger, även till mig själv fast jag är köttätare.
Karina
2024-12-26Fungerar det att ugnssteka dem i långpanna ? Jag gör alltid det med nötfärs
Gudrun
2024-12-22Hej Gudrun! Det fungerar men bäst blir det om du steker dem i panna så det får lite yta. Blir rätt mjuka annars. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-12-23