Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt
![Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203128/cf_259/vegoburgare_i_pitabrod_med_vitloksyoghurt.jpg)
Ikväll bjuds det på en snabb och enkel vego-måltid. Här använder du en färdig vegoburgare som steks i pannan, stoppa burgarna i pitabröd och fyll på med härligt vitlökssmakande yoghurt och grönsaker efter eget val.
![Vegoburgare i pitabröd med vitlöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203128/cf_259/vegoburgare_i_pitabrod_med_vitloksyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
2 dl grekisk yoghurt
2 msk soltorkad tomatcrème
salt
svartpeppar
4 vegoburgare (à 113 g)
2 msk olja
4 pitabröd
Till servering
sallad
skivad silverlök
feferoni
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegoburgarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad, silverlök och feferoni.
Gör så här
Tips
Värm bröden i brödrosten, så slipper du sätta på ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 476 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer