Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Mumsiga “ärtburgare” som du gör av ärtor, polenta, ströbröd och dill. Lägg mellan bröd och garnera med sallad, tomat, lagrad ost och en frisk majonnäs med pepparrot. En ny favorit på sommarens grillkvällar!

Vegoburgare med ärtor, dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Burgare

3 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl  polenta
250 g  gröna ärtor
1   ask färsk dill (à 20 g)
1/2   citron
1 dl  ströbröd
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
olja (till pensling)
4   skivor lagrad ost
4   hamburgerbröd

Pepparrotsmajonnäs

2 msk  riven färsk pepparrot
1 1/2 dl  majonnäs
citronsaft
1/2   rödlök
1   stor tomat
2   saltgurkor
1/2   kruka krispsallad

För alla

Kontrollera nog innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein) och innehållet i buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sliders med cheddar och stekt lök
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Champinjonburgare med halloumi
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatissallad med pepparrot och äpple
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatissallad med tomat och basilika
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smash burger
Betyg 4.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga