Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis
![Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230483/cf_259/vegoburgare_med_cottage_cheese_och_sotpotatis.jpg)
Burgare är alltid rätt, gott enkelt och snabbt att göra. Här använder du valfria vegoburgare som är snabba att tillaga och fyller sedan hamburgerbröden med sallad och cottage cheese. Servera vegoburgaren med krispiga sötpotatispommes.
![Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230483/cf_259/vegoburgare_med_cottage_cheese_och_sotpotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 sötpotatisar
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 förp valfria vegoburgare (à 200 g)
4 hamburgerbröd
1 kruka krispsallad
250 g cottage cheese
För alla
Kontrollera noga innehållet i burgaren och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3402 KJ / 814 kCal
Fett33 g
Salt6 g
Kolhydrater100 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer