Vegoburgare med rostade rotfrukter och morotshummus
![Vegoburgare med rostade rotfrukter och morotshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215126/cf_259/vegoburgare_med_rostade_rotfrukter_och_morotshummus_.jpg)
Gillar du rotfrukter kommer detta bli din nya favorit. Polkabetor, palsternackor, potatis och morötter som rostas i ugnen och serveras med vegoburgare och en underbart krämig morotshummus.
![Vegoburgare med rostade rotfrukter och morotshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215126/cf_259/vegoburgare_med_rostade_rotfrukter_och_morotshummus_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
800 g rotfrukter (t ex morötter, palsternackor, potatisar, polkabetor)
2 msk rapsolja
5 kvistar timjan
salt
1 msk sesamfrö
Morotshummus
2 morötter
1 förp kikärtor (à ca 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk raps- eller olivolja
1 krm flingsalt
4 vegoburgare (gärna av bondböna)
Till garnering
färsk timjan
sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i burgarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Beanit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer