Vegocarbonara med svamp
![Vegocarbonara med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166032/cf_259/vegocarbonara_med_svamp.jpg)
En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
![Vegocarbonara med svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166032/cf_259/vegocarbonara_med_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g spaghetti
500 g blandad svamp
1/2 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesan
1 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 631 kCal
Fett34 g
Salt2.05 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag brukar lägga till broccoli och körsbärstomater.
Elena
2024-04-28Jättegott! Den här rätten blir det repris på!
Monika
2024-04-13Rätte blev väldigt god och med färsk pasta ännu bättre.
Madeleine
2023-07-15