Vegogratäng à la ginger
![Vegogratäng à la ginger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13709/cf_259/vegogratang_à_la_ginger.jpg)
Vegogratäng à la ginger är en gratäng utöver det vanliga. Vattenkastanjer, majs, ärter och champinjoner gör gratängen matig, brödet ger den en härlig konsistens och ingefäran gör gratängen fulländad och överraskande god!
![Vegogratäng à la ginger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13709/cf_259/vegogratang_à_la_ginger.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
1 burk minimajs (à 425 g)
1 burk ärtor (à 410 g)
1 burk champinjoner i bitar (à 184 g)
1 burk champinjonsoppa (à 295 g)
1 1/2 dl mjölk
4 skivor formfranska
1 msk färskriven ingefära (1 msk motsvarar ca 1 tsk mald)
2 msk hackad färsk eller fryst persilja
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Tips
Vill man göra gratängen mer matig går det bra att lägga kokt ris eller pasta i botten på formen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer