Vegokebab i libabröd med hummus
Denna smakrika vegokebab ligger utmärkt i libabrödet ihop med snackgurka, tomater, sallad och picklad rödlök. Självklart hålls allt ihop med en rejäl klick hummus.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
1/2 msk ättiksprit (12%)
1/2 msk strösocker
1 krm salt
3 msk vatten
Kebab
2 förp vegetarisk kebab (à 275 g)
1 msk olja
Tillbehör
250 g snackgurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 kruksallad
1 förp hummus oliv (à 175 g)
4 libabröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite sesamfrön, rostad lök eller solroskärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2923 KJ / 670 kCal
Fett32 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer