Vegokebab, rödkålskrisp och pommes
![Vegokebab, rödkålskrisp och pommes](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170981/cf_259/vegokebab__rodkalskrisp_och_pommes.jpg)
Gör en egen vegetarisk kebabtallrik med det färdigkryddade sojaproteinet pulled oumph och färdiga pommes. Ihop med rödkålssalladen känns vegokebaben lite nyttigare. Gott att toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
![Vegokebab, rödkålskrisp och pommes](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_170981/cf_259/vegokebab__rodkalskrisp_och_pommes.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g frysta pommes frites
1 förp pulled oumph (à 280 g)
Rödkålskrisp
300 g rödkål
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Vitlökssås
2 dl gräddfil
1 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
Till servering
1/2 - 1 msk srirachasås
koriander
För alla
Kontrollera innehållet i oumphen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2192 KJ / 523 kCal
Fett31 g
Salt2.15 g
Kolhydrater45 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer