Vegolasagne med linser och soltorkad tomat
Här kommer en rätt för hela familjen, som kan tillagas någon dag innan den ska ätas. Perfekt om det är lite bråttom någon dag. Och precis lika god som nygjord.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
salt
peppar
12 lasagneplattor
400 ml ostsås (gärna pastasås, mild ost)
1/2 kruksallad eller annan grön sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 568 kCal
Fett22 g
Salt2.9 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog mascarpone blandat med riven parmesanost i stället för ostsås. Blev jättebra!
Axel
2024-04-15Undrar om det skall vara färska eller torkade lasagneplattor i lasagnen? Tycker att det skall anges i receptet. /Inger
Inger
2024-02-06Hej Inger! Det ska vara torra plattor. Det är alltid det i våra recept om det inte står specificerat färska. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06Jag hackade ned några soltorkade tomater istället för Tapenade och gjorde ostsås med 400 ml creme fraiche, riven ost och lite muskot. Blev mkt bra.
Alexandra
2023-05-31