Vegolasagne med zucchini och spenat
En vegolasagne med spenat och zucchini och en himmelsk växtbaserad sås smaksatt med lime, dragon och muskot. Vill du ha lasagnen helt vegansk byter du bara ut mozzarellan mot en veganskt ostalternativ.
Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 300 g)
ca 1 msk olja
200 g färsk spenat
1 förp sojabaserad grädde (à 250 ml)
1 1/2 dl osötad sojadryck
saften av 1/2 lime
1 tsk torkad dragon
1 krm muskot
havssalt
vitpeppar
16 färska lasagneplattor
1/2 förp riven mozzarella (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt god!!
Ingela
2022-10-18Inget vidare smak och zucchinin blir inte mjuk på den tiden i ugnen.
Emma nerea
2022-10-17Ingen höjdare... Lite rinnig och smakar bara grädde och purjolök. Hade behövts någon mer smak för att bryta av
Josefine
2022-10-16