Vegopaj med tacosmak
Veckans favorit är här! Alla älskar vi tacos, och i denna form äts den som en paj. Färsen steks och kokas ihop med kryddorna innan den hälls ut i pajformen som klätts med degen. Klicka ut crème fraichen på toppen för lenhet, och ät ihop med fräscha grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2019
Ingredienser
4 portioner
340 g majskorn
1 rödlök
390 g pastasås med vitlök
1 påse taco kryddmix (à 8 g)
600 g vegansk färs
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
2 dl lätt crème fraiche
3 morötter
1 huvudsallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen och veganska färsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda gärna salladen med en vinägrett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3259 KJ / 781 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g
Kommentarer